Σελίδες

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Όποιος είπε πως οι καλύτερες φίλες είναι τα σοκολατάκια της ζωής είχε σίγουρα δίκιο.

Όποιος είπε πως οι καλύτερες φίλες είναι τα σοκολατάκια της ζωής είχε σίγουρα δίκιο. 
Οι καλύτερες φίλες - σοκολατάκια, δίνουν νόημα και γλυκιές στιγμές στη ζωή μας.  Είναι δίπλα μας, πάντα, ακόμα και αν δεν τις έχουμε ανάγκη, (αν και πάντα τις έχουμε ανάγκη)!
Οι καλύτερες φίλες, όπως και τα σοκολατάκια, δεν χάνουν ποτέ την μυστική τους όμορφη συνταγή - και πάντα έχουν να προσθέσουν αυτά τα νόστιμα εκχυλίσματα στη σχέση.. κάτι ακόμα πιο γλυκό.
Λογικό, επομένως, να τους συμπεριφερόμαστε όπως και στα αγαπημένα μας σοκολατάκια! 
Η καλύτερη μου φίλη είναι…. okay, η καλύτερη φίλη είναι απλά τα πάντα για μένα. Πάντοτε έχουμε την εντύπωση πως ξέρουμε πόσο τις χρειαζόμαστε και πόσο τις εκτιμούμε, αλλά με το που σου συμβεί κάτι το οποίο δεν είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις μόνη, ξαφνικά, αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο ασφαλής είναι η ζωή σου πλάι στην καλύτερή σου φίλη.
Διατηρούμε μια ξεχωριστή σχέση μαζί τους. Τους λέμε τα πάντα, χωρίς ποτέ να πρέπει να πούμε έστω και μια λέξη.
Μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, ανταλλάζουμε ιστορίες, και μερικές φορές, περιμένουμε από αυτές να μας αποκαλύψουν αυτά που φοβόμαστε να ανακαλύψουμε οι ίδιοι.
Παρόλα αυτά, μπορεί να μην είμαστε πάντοτε μαζί - φυσικά & σωματικά - αλλά πνευματικά, συναισθηματικά και διανοητικά είμαστε συνέχεια μαζί.
Τις κουβαλάμε μαζί μας, στο πλάι μας, παντού, όπου και αν είμαστε!
Από μικρές, μάθαμε να προστατέυουμε και να προσέχουμε την ιδιαίτερη σχέση μας.  Πολλές φίλες μπορεί να μπαίνουν και να φεύγουν από την ζωή μας, αλλά οι καλύτερες φίλες μένουν.
κολλητή, κολλητή φιλη, η καλυτερη μου φιλη, κολλητες, κολλητες φιλες, φιλια αναμεσα στις γυναικες
Οι καλύτερες φίλες είναι οι ναυαγοσώστες της ζωής μας. Ότι και να συμβεί στη ζωή μας, ότι δρόμο και αν ακολουθήσουμε, ότι εμπόδια και αν βρούμε, η φιλία μας μένει, σταθερή και μαγική αξία. Οι καλύτερες φίλες κρατάνε παντοτινά, αλλάζοντας θετικά τα μονοπάτια στην ζωή μας.
Μαζί, δίνουμε υποσχέσεις η μία στην άλλη. Κάποιες τις δίνουμε φωναχτά, κάποιες ψιθυριστά.  Τις δίνουμε η μια στην άλλη, τις δίνουμε για την μία και την άλλη, επειδή αγαπούμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε η μία την άλλη όσο τίποτα άλλο.
Δίνουμε αυτές τις υποσχέσεις, απλά επειδή θέλουμε να ξέρουμε ότι κάτι ιερό σαν και αυτό θα κρατήσει. Ναι, τις δίνουμε γιατί ξέρουμε ότι τίποτα και κανένας δεν θα μας αγαπήσει σαν και αυτές, τόσο έντονα, τόσο περίφανα, τόσο αληθινά.
1. Υπόσχομαι να διαφωνώ μαζί σου συχνά, να σ’ αγαπώ παντοτινά και να σέβομαι κάθετί που αποφασίζεις.
2. Υπόσχομαι να διαφωνώ με την αφελή και ανούσια σχέση σου.  Παρόλα αυτά θα σε υποστηρίζω.
3. Υπόσχομαι να σου κρατάω τα μαλλιά σου, ακόμα κι αν κάνεις εμετό επί 8 ώρες και ακόμα αν δεν έχω ιδέα σε ποιανού το σπίτι βρισκόμαστε.
4. Υπόσχομαι να αναλαβάνω κάθε αποτυχία σου σαν να είναι δικιά μου, γιατί ξέρω πως αυτό θα έκανες και εσύ στην θέση μου.
5. Υπόσχομαι να τσακωνόμαστε και να σε αναγκάζω να βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου.
6. Υπόσχομαι να γελώ όσο πιο δυνατά γίνεται και να το διασκεδάζω κάθε φορά που σκουντουφλάς και πέφτεις κάτω από τα σκαλιά ή από οπουδήποτε αλλού. Ναι, υπόσχομαι να γελώ μέχρι να κατουρηθώ λίγο στο παντελόνι μου.
7. Υπόσχομαι να είμαι ειλικρινής μαζί σου, και να σου το λέω κάθε φορά που κάνεις λάθος.  Μετά, εννοείται πως όλη η βοήθειά μου θα είναι δική σου για να τα αντιμετωπίσεις.
8. Υπόσχομαι, πάντα, να σε υπενθυμίζω ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα.
9. Υπόσχομαι να μην σου πω ΠΟΤΕ πως όλα θα πάνε καλά, γιατί, ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα είναι ποτέ πραγματικά καλά.
10. Υπόσχομαι να σε προστατεύω από τους άλλους. Ακόμα και από τον εαυτό σου.
11. Υπόσχομαι να είμαι δίπλα σου πάντα. Υπόσχομαι να τρέχω όσο πιο γρήγορα γίνεται όποτε με χρειαστείς, (σωματικά ή πνευματικά), ώστε να μην ζήσεις τίποτα δύσκολο μόνη σου.
12. Υπόσχομαι να μη σου χαιδεύω τα αυτιά και να σου κρύβω την σκληρή πραγματικότητα, αλλά να σου λέω πάντα την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να ακούσεις.
κολλητή, κολλητή φιλη, η καλυτερη μου φιλη, κολλητες, κολλητες φιλες, φιλια αναμεσα στις γυναικες
13. Υπόσχομαι να είμαι εδώ για σένα σε ότι έχεις, ένα με σένα σε ότι έχεις, ακόμα και αν δεν ξέρω τι έχεις.
14. Υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σου, το δεξί σου χέρι, η συνεργάτης σου στο έγκλημα, να είμαι το yin στο yang σου - όσα χρόνια κι αν περάσουν από τον καιρό που είμασταν μαζί στο πανεπιστήμιο - όσος καιρός κι περάσει από την τελευταία φορά που τσακωθήκαμε!
15. Υπόσχομαι να μην διατηρώ την ψυχραιμία μου όταν αυτός που αγαπάς δεν σε σέβεται.
16. Υπόσχομαι να μη σε σταματήσω ποτέ από ηλίθιες κινήσεις τις οποίες σίγουρα θα μετανιώσεις. Αντιθέτως, υπόσχομαι να τις κάνω μαζί σου, για να τις μετανιώσουμε μαζί.
17. Υπόσχομαι να μην υποθέσω ποτέ ότι θες να μοιραστούμε την σοκολάτα μου, ή το βαζάκι της Νουτέλα – πολύ απλά θα φέρω μια για την καθεμιά μας.
18. Υπόσχομαι να σε αφήσω να τρέξεις, να χάσεις τον εαυτό σου, να τον βρεις, και να τον επαναφέρεις, αλλά υπόσχομαι να να μη σε αφήσω να φύγεις τόσο μακριά, όσο να ξεχάσεις το δρόμο της επιστροφής.
19. Υπόσχομαι να μην πω ποτέ για εκείνη τη μέρα στο πανεπιστήμιο, ή για το εκείνο το ταξίδι μας στη Θεσσαλονίκη, ή εκείνη τη φορά που…... Υπόσχομαι να κρατώ τα μυστικά σου σαν να είναι δικά μου.
20. Υπόσχομαι να σε κάνω να θές περισσότερα, να καταφέρεις περισσότερα, να θες καλύτερα πράγματα απ'ότι τώρα, ακόμα και αν δεν ξέρεις καν τι θες!
21. Υπόσχομαι να σ’αγαπώ, χωρίς όρους και προυποθέσεις, σε ότι χαρούμενο και λυπητερό, σε ότι βουνά και πεδιάδες μας περάσει η ζωή μας.


πηγήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: