570 ml. κρασί πόρτο
570 ml κόκκινο ξηρό κρασί
225 ml νερό
110 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα (ginger)
6 ολόκληρα καρφλακια γαρίφαλου
6 ολόκληρα μέρη καρδάμωμο
1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
225 ml μπράντι
Αναμειγνύετε το πόρτο, το ξηρό κρασί, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε όλα τα μπαχαρικά μαζί σ' ένα τουλπάνι (γάζα), τα δένετε καλά και τα θρυμματίζετε μ' ένα ξύλινο σφυρί ή γουδοχέρι. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι στο μείγμα του κρασιού και το αφήνετε να σιγοβράζει –προσοχή: χωρίς να κοχλάζει-για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και ρίχνετε το μπράντι στο ζεστό μείγμα. Σερβίρετε κατά προτίμηση σε χριστουγεννιάτικες κούπες με ένα καρφάκι γαρύφαλλο και ένα ξυλαράκι κανέλας για ντεκόρ.
το βρήκα και κοντεύω να μεθύσω ...χιχιχιχι
άντε και του χρόνου Λιακάδες μου!
http://www.clickatlife.gr/nightlife/story/7435
Σχόλια