Σελίδες

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Στην Ζωή Ερχεσαι για 3 Λόγους,Την Αγάπη, Τον Ερωτα και Τον Θάνατο

Στη ζωή έρχεσαι για 3 λόγους ...αγάπη, έρωτας και θάνατος.


Δεύτερη χρονιά που παίζεται και σήμερα τελευταία θεατρική παράσταση ! 


Σας περιμένουμε για να σας πούμε οτι το να κοιτάς κάποιον πάνω απο δύο λεπτά στα μάτια, τον ερωτεύεσαι...
Τι κουβέντα τι νόημα ..αυτή είναι η ζωή τελικά και το νόημα της είτε είσαι ομοφυλόφιλος είτε ετεροφυλόφιλος . Αυτό είναι το νόημα της ζωής και της παράστασης!
Αυτό και το ότι στην ζωή ερχόμαστε για 3 λόγους, για την αγάπη ,τον έρωτα και τον θάνατο " Θέλω να φτάσω στο τρίτο έχοντας χορτάσει τα δύο πρώτα", είπε ο Γιώργος ο δεύτερος πρωταγωνιστής της παράστασης .

Τελευταία μέρα και ναι λογικά γινόταν πανικός. Πρέπει να παρακολούθησαμε την παράσταση 100 άνθρωποι. 
Ναι να διευκρινήσω πως όσοι την είδαμε δεν είμαστε όλοι gay ...ok ;

Ναι μια εκπληκτική παράσταση  με κείμενα και σκηνοθεσία που την απογείωνουν.

Ναι μια ιστορία ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλους άντρες,ναι είχε γυμνό αλλά όχι πρόστυχο ή με σκοπό να προκαλέσει.

Ναι αυτό το θαύμασα στη σκηνοθεσία και στους ηθοποιούς σήμερα που παρόλη την ζέστη, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους . Ξεγύμνωσαν την ψυχή τους και μας την έδωσαν για μιάμισυ ώρα .

Δεν το περίμενα θα το πω να είναι μια τόσο καλή παράσταση. Ισως γιατί μας έχουν μάθει οι θεατρικές παραστάσεις γύρω από το θέμα του ομοφυλοφιλισμού να είναι μέσα στην υστερία και την προστυχιά. 
Το αντίθετο μάλιστα θα πω .

Η σκηνοθεσία είναι άψογη, το σκηνικό στήσιμο λιτό και με φόντο το μαύρο χρώμα και με οθόνη πάνω ψηλά στο κεντρικό του τοίχου  που βοηθά στην ροή της ιστορίας .Με άρεσε και αυτό .

 Η μουσική ;  Δεν θα υπήρχε τελειότερη μουσική επένδυση για την παράσταση αυτή. 

Ας πάμε στους δύο ηθοποιούς . 

"Ερχόταν κάθε βράδυ στον ύπνο μου για να ελέγξει τις σκέψεις μου. Δεν με άφηνε να κοιμηθώ, δεν με άφηνε να μιλήσω, να αντικρίσω κόσμο. Όλα είχαν γίνει εφιάλτης. Γιατί με άφησες να φύγω από κοντά σου" ; 
Λέει ο Λουκάς στον Γιώργο στην στιγμή που χωρίζουν πριν παντρευτεί ο Λουκάς . 
 Μια φράση που θα την θυμάμαι πολύ καιρό.Η ιστορία είναι απλή όπως το έχετε υποψιαστεί.
Δυο Αντρες συναντιούνται στην Αθήνα κάπου , ο ένας από ένα νησί γιος του δημάρχουν και ο άλλος απλά ένας αθηναίος που έχει νικήσει τους φόβους του και ζει την επιλογή που έχει κάνει .

Το πρέπει και το θέλω συναντιούντια και ναι σε 2 λεπτά ερωτεύονται. Οπως λέει και ο σοφός λαός μας.
Δυο διαφορετικές νοοτροπίες και τρόποι ζωής συναντιούνται,γίνονται ένα και στο τέλος μένει μόνο ο ένας μόνος του.


- Τι θα έλεγες να βρισκόμασταν να πηγαίναμε καμιά βόλτα, είμαι μόνος και δεν ξέρω καλά την Αθήνα…. Ε; Α, καλημέρα! Δεν σε ξύπνησα έτσι; Τι; Ωχ, συγνώμη… Νόμιζα…Τι λες να βρισκόμασταν; Ναι! Εντάξει, 8 στην πλατεία. 8; Αργά δεν είναι; λέει στις πρώτες σκηνές γνωριμίας τους ο Λουκάς . 


Το μαγικό και συνάμα δύσκολο σε αυτή την παράσταση είναι να μην ξεφύγει το νόημα της ιστορίας και μετατραπεί στο κλουβί με τις τρελές! Και το πετυχαίνει ! Ναι βλέπεις δύο ανθρώπους να ερωτεύονται και να αγαπιούνται και να μην μπορούν εύκολα να το διαχειριστούν!
Καθένας για τους δικούς του προσωπικούς  λόγους. 
Δύσκολο να μην ταυτιστείς με τους πρωταγωνιστές. θα φορέσεις είτε τα "ρούχα" του Λουκά είτε του Γιώργου. Θα χαρείς με την χαρά τους και θα δακρύσεις στον αποχαιρετισμό τους.

 Η χροιά της φωνής των δύο ηθοποιών και  η κίνηση τους δεν σε κουράζει, αντίθετα σε βοηθά σε μαγεύει,σε καθηλώνει. Εξαιρετική ερμηνεία ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον Λουκά!!

 Φωνή, κίνηση σώματος, γλώσσα σώματος όλα είναι σε αρμονία. 
 Ναι έχει ερωτικές σκηνές το έργο και γυμνό, όμως δεν σοκάρει, δεν είναι πρόστυχο. Εκτός αν συ προσωπικά σοκάρεσαι από το γυμνό.
Ισως θα πρέπει να βελτιώσει την κίνηση του ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον Γιώργο. Εχω συναναστραφεί με gay και δεν κουνούν  όλοι απαραίτητα το χέρι σαν την Βουγιουκλάκη και δεν στήνουν πωπό όταν πίνουν ποτό!

Να πω πως ο χώρος για σήμερα 23 ιουνίου ήταν ζεστός πολύ χωρίς κλιματισμό και κάποια στιγμή χάνεις τον ειρμό σου,προσωπικά μιλώ πάντα.Κουράστηκα από την έντονη ζέστη !!! 

Ναι μια παράσταση που παρακολούθησα με τον καλό μου φίλο και αν ξανανέβει το χειμώνα θα την παρακολουθήσω πάλι.


Θα σας αφήσω με την φράση που με άγγιξε από το έργο ...
Στην ζωή ερχόμαστε για 3 λόγους, για την αγάπη, τον  έρωτα και τον θάνατο! 


θα παραθέσω και συνέντευξη του Κωνσταντίνου Παππά 

http://www.avmag.gr/archives/32165

και την σελίδα της παράστασης στο Facebook 
https://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CE%B3%CF%81%CE%AC-%CE%9C%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1/233723570016828?fref=ts
Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση
Το έργο διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, συγκεκριμένα στο νυχτερινό γκάζι. Βλέπουμε 2 διαφορετικούς ήρωες μεγαλωμένοι σε διαφορετικές κοινωνίες και όμως έχουν κάτι κοινό, ανάγκη για επικοινωνία σε μία πόλη που νοιώθουν μόνοι. Ο 25 χρόνος Λουκάς μεγαλωμένος σε μία επαρχία με πατριαρχικά πρότυπα, συναντάει τυχαία ένα βράδυ τον εξωστρεφή Γιώργο και αρχίζουν και βγάζουν ο ένας τα απωθημένα πάνω στον άλλον, κοινωνικά, πολιτιστικά, σεξουαλικά. Μία συνεχής μάχη για το ποιος θα επιβιώσει μέχρι να βγουν θαμμένα μυστικά στην επιφάνεια και να αλλάξει η ζωή και των δύο.
τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στον σύνδεσμο που σας έχω παραθέσει από την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Παππά στο Antivirus

 μερικές φωτογραφίες από την προσωπική μου συλλογή και φωτογράφηση της παράστασης 
Δεν υπάρχουν σχόλια: