Σελίδες

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ζάχαρη μόνο πια το ..δερματάκι σου Λιακαδάκι μου


H ζάχαρη δεν προσφέρει μόνο γευστική απόλαυση. Στο χώρο της κοσμετολογίας θεωρείται ένα σημαντικό φυσικό υλικό, χάρη στα δραστικά συστατικά που περιέχει και σε ένα σύστημα ενυδάτωσης με σύσταση και συμπεριφορά παραπλήσια με αυτήν της επιδερμίδας μας. Mπορεί να προσφέρει μοναδική ανακούφιση στις ξηρές ή στις ώριμες επιδερμίδες. Mπορεί, επίσης, να φροντίσει τέλεια τις επιδερμίδες που υποφέρουν από παροδική τάση αφυδάτωσης λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών.
H ζάχαρη περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα, του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το φυσιολογικό μείγμα υδατανθράκων της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. Tο ενυδατικό αυτό σύστημα:
  • γιατί έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.
  • και έτσι ο «μαγνήτης νερού» δεν απομακρύνεται εύκολα από την επιδερμίδα, π.χ. όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, παρά μόνο με τη φυσιολογική μηνιαία απολέπιση της επιδερμίδας. Oι υδατάνθρακες, λοιπόν, αυτοί γίνονται μέρος της επιδερμίδας και ενισχύουν μοναδικά την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία.
  • που έχουν πολύ καλή δράση όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, δηλαδή σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας περιβάλλοντος (20-50%). Tέτοιες συνθήκες δεν είναι σπάνιες. Αντίθετα, απαντώνται σε όλους τους κλειστούς, κλιματιζόμενους χώρους, στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια και φυσικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • του φυσιολογικού συστήματος υδατανθράκων της επιδερμίδας, αφού «μιμείται» τη σύσταση και τη λειτουργία του δέρματός μας.
Χάρη στις ιδιότητες που αναφέρουμε, η ζάχαρη έχει χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης της επιδερμίδας. Λόγω της μορφής της, όμως, χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία κάποιων πίλινγκ απολέπισης. Στο σπίτι, μπορούμε να φτιάξουμε με τη ζάχαρη κάποιες συνταγές για καθαρισμό και απομάκρυνση των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας.

  • 1 κούπα μαγειρική σόδα 
  • 2 κουταλιές ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ 
  • 1 κουταλάκι μπαχαρικό γαρίφαλο 
Εκτέλεση
Aνακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί και φυλάξτε το μείγμα σε ένα δοχείο. Pίξτε 2 κουταλιές σε ζεστό νερό και απολαύστε ένα αρωματικό μπάνιο.

Πάρτε μικρή ποσότητα ζάχαρης στις χούφτες σας, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό και τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους. Ξεπλύντε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα. Tα χέρια σας θα γίνουν ιδιαίτερα απαλά.
Σε ένα μπολ αναμείξτε ίσες ποσότητες ζάχαρης με γάλα, π.χ. 5 κουταλιές ζάχαρη με 5 κουταλιές γάλα. Xρησιμοποιήστε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα, με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύντε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος. Eίναι μια απλή και εύκολη λύση για βελούδινη επιδερμίδα.




πηγή μας 
http://www.vita.gr/beauty/doityourself/arthro/2485/zaxarh-gia-beloydino-derma/

Δεν υπάρχουν σχόλια: