Σελίδες

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

6 τροφές που θα μας κρατούν ζεστούς τον χειμώνα





6 τροφές που θα σας ζεστάνουν Οι θερμοκρασίες πέφτουν και το σώμα για να μας διατηρεί ζεστούς χρειάζεται περισσότερη ενέργεια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε περισσότερο.
Μπορούμε απλά να τρώμε έξυπνα, τροφές που θα μας ζεστάνουν., χωρίς να χρειάζεται να φορτωθούμε με επιπλέον, περιττές θερμίδες.

Ας δούμε όμως ποια τρόφιμα θα μας ζεστάνουν ικανοποιητικά:
  • Σκόρδο
6 τροφές που θα σας ζεστάνουνΌχι μόνο μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιπλέον χαρίζει στον οργανισμό θερμική ενέργεια. Επίσης είναι γνωστό ότι το σκόρδο, έχει ιδιαίτερες αποσυμφορητικές, αντιβιοτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα, τα κρυολογήματα και την ιγμορίτιδα.
  • Τζίντζερ
Αυξάνει την περιφερική κυκλοφορία – του αίματος στα άκρα – κρατώντας μας ζεστούς και επιπλέον είναι θαυματουργό στο κοινό κρυολόγημα, τον πονοκέφαλο και τον κλεισμένο λαιμό.
  • Κρέας
Άπαχο κόκκινο κρέας που αυξάνει τα επίπεδα σιδήρου και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως επίσης και το μαγικό κοτόπουλο. Θωρακίζουν τον οργανισμό και του δίνουν τα απαραίτητα «εργαλεία» να παλέψει με το κρύο.
Σε σούπες και μαγειρευτά φαγητά λειτουργούν σαν εσωτερική θερμοφόρα για τον οργανισμό, χαρίζοντας ποιοτική ενέργεια που τόσο έχει ανάγκη.
Το λεμονάκι είναι θαυματουργό όπως και το πορτοκάλι. Υπάρχουν όμως και λαχανικά που μπορείτε να προτιμάτε για μια ισχυρή θωράκιση απέναντι στο κρύο, όπως το καρότο, το λάχανο, το παντζάρι, η κολοκύθα.
Σίγουρα ο χειμώνας δεν είναι η εποχή που θα σας τραβήξει στην κατανάλωση υγρών αλλά σκεφτείτε με πόσους τρόπους μπορείτε να κρατήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο άρα και ζεστό. Σούπες, αφεψήματα, τσάι, προσθέτοντας μάλιστα και μέλι κάνετε ένα ανεκτίμητο δώρο στον οργανισμό σας.

6 τροφές που μας ζεσταίνουνΤώρα που ο Χειμώνας ήρθε για τα καλά, σχεδιάστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής που θα σας ζεστάνει, οι συνδυασμοί είναι άπειροι.
Κι αν η τάση σας είναι να πέσετε με τα μούτρα στη σοκολάτα σκεφτείτε μια ζεστή κούπα κακάο που θα ζεστάνει τόσο το σώμα όμορφα και θα σας χαρίσει πολλά, δεν αποκαλείται άλλωστε τυχαία το ρόφημα των θεών. (δείτε περισσότερα).


πηγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: