Σελίδες

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

!5 Στυλιστικά Λάθη που ίσως δεν σε συλλάβει η Fashion Police

Ναι, η μόδα έχει κανόνες! Κανόνες που διατηρούν την κομψότητα, την ισορροπία, την αισθητική σε μια εμφάνιση και καλό είναι να τους ακολουθείς. Όπως το να φοράς κάλτσες ή καλσόν με πέδιλα που δείχνουν εντυπωσιακά στα catwalks και στις φωτογραφίσεις μόδας αλλά όχι και τόσο σε ένα street look...

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που σίγουρα επιτρέπεται και αξίζει να παραβείς. Και με αυτούς θα ασχοληθούμε σήμερα... 



Κανόνας Νο1: Πρέπει να φοράμε ασημένια ή χρυσά κοσμήματα, όχι και τα δύο.
Break the rule! H ανάμειξη μετάλλων όταν πρόκειται για κοσμήματα μπορεί να έχει πολύ φρέσκο αποτέλεσμα. Μπέρδεψε λοιπόν πολλά βραχιόλια ή δαχτυλίδια -άλλα φαρδιά, άλλα πιο λεπτά- σε αποχρώσεις του ασημί και του χρυσού. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πρόσθεσε και μερικά από ροζ χρυσό!



Κανόνας Νο2: Το navy blue και το μαύρο δεν πάνε μαζί.
Break the rule! Αυτός ο κανόνας της μόδας έχει ακόμα αρκετούς υποστηρικτές, αλλά ας το καταστήσουμε σαφές: Το σκούρο μπλε και το μαύρο δείχνουν super-chic μαζί. To είδαμε στα catwalks του χειμώνα και στα "it" girls όπως η Alexa Chung, η Mary-Kate και Ashley Olsen που έσπευσαν να υιοθετήσουν το look. Ακόμα κι αν απλά προσθέσεις ένα opaque μαύρο καλσόν με ένα navy blue φόρεμα, είναι ένας κανόνας που αξίζει να παραβείς.


Κανόνας Νο3: Το κόκκινο κραγιόν είναι κατάλληλο μόνο για το βράδυ
Break the rule! Κάποτε οι λαμπερές επιλογές σε μακιγιάζ όπως τα smokey eyes ή ένα φωτεινό κόκκινο κραγιόν θεωρούνταν κατάλληλες μόνο για το βράδυ. Πλέον μπορούν να θεωρηθούν σαν ένα ωραίο statement αξεσουάρ και να αναβαθμίσουν στιγμιαία το καθημερινό σου look. Φρόντισε απλά το οutfit σου να είναι minimal ώστε να μη φανεί υπερβολικό το αποτέλεσμα.


Κανόνας Νο4: Τα σορτς φοριούνται μόνο το καλοκαίρι
Break the rule! Λάθος. Υπάρχει κάτι απίστευτα cool στο να συνδυάζεις ένα σορτς το χειμώνα με ένα διαφανές ή opaque μαύρο καλσόν και ankle boots. Aπόφυγε τα σορτς σε καλοκαιρινά υφάσματα όπως το βαμβάκι και επέλεξε τα κατασκευασμένα από δέρμα, μαλλί, ζακάρ ή ακόμη και denim, τα οποία φαίνονται super σε συνδυασμό με μποτάκια, καλσόν και ένα oversized πουλόβερ.

Κανόνας Νο5: Οι οριζόντιες ρίγες προσθέτουν όγκο
Break the rule! Το ότι οι οριζόντιες ρίγες παχαίνουν είναι ένας πολύ κλισέ κανόνας. Μπορεί ένα στενό και ελαστικό φόρεμα να δείχνει ωραίο μόνο επάνω σε ένα μοντέλο, μια ωραία μαρινιέρα ή μια ριγέ full skirt όμως μπορεί να κολακεύσει κάθε γυναίκα.


Κανόνας Νο6: Τα mixed prints είναι υπερβολικά busy.
Break the rule! Στην πραγματικότητα, η ανάμειξη διαφορετικών prints μπορεί να έχει εξαιρετικά φρέσκο αποτέλεσμα και να αναβαθμίσει το look σου σε χρόνο μηδέν.
Οι αρχάριες θα πρέπει να ξεκινήσουν με αυτό το tip: Χρησιμοποίησε το leopard σαν ένα ουδέτερο print που είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσεις το look. Ό, τι χρώμα print και αν επιλέξεις, πρόσθεσε μια leopard ζώνη, ένα παπούτσι, μια τσάντα, μια μπλούζα ή οτιδήποτε άλλο.


Κανόνας Νο7: Θα πρέπει πάντα να ταιριάζεις τα παπούτσια με την τσάντα και τη ζώνη σου.
Break the rule! Αυτό θα μπορούσε να ισχύει στην εποχή της γιαγιάς σου αλλά πλέον δεν αποτελεί ζήτημα. Στην πραγματικότητα, η ανάμειξη των κομματιών φαίνεται φρέσκια ​​και μοντέρνα, και προσθέτει ενδιαφέρον σε ένα outfit.

Κανόνας Νο8! Τα clutches είναι κατάλληλα μόνο για το βράδυ.

Break the rule! Βλέπουμε συνεχώς πως το συγκεκριμένο κομμάτι φοριέται όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και ενώ μερικά είναι πολύ απλά όπως οι δερμάτινες τσάντες-φάκελοι, κάποια άλλα είναι φτιαγμένα από πολυτελή υλικά όπως μέταλλο με πέτρες και κρύσταλλα που ταιριάζουν όμως τέλεια ακόμα και με ξεθωριασμένα jeans.



Κανόνας Νο9: Όχι κοντές φούστες μετά τα 40
Break the rule! Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός ο κανόνας είναι αρκετά βαρετός. Μια μίνι φούστα κατάλληλα συνδυασμένη με ένα κομψό τοπ και καλσόν το χειμώνα αν κάνει κρύο μπορεί να δείξει πραγματικά ωραία. Δες πόσο όμορφη δείχνει η 42χρονη Sofia Coppola!


Κανόνας Νο10: Τα λαμπερά υλικά όπως οι παγιέτες δεν μπορούν να φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Break the rule! Ένα μοντέρνο τρικ για να είσαι το πιο ανεπιτήδευτα stylish κορίτσι στο δρόμο: Συνδύασε μια φούστα ή ένα παντελόνι με παγιέτες με casual κομμάτια όπως ένα λευκό πουκάμισο, t-shirt ή πουλόβερ.




Κανόνας Νο11: Τα sneakers είναι κατάλληλα μόνο για το γυμναστήριο.

Break the rule! Ένα σωστό ζευγάρι παπούτσια μπορεί να σε πάει πολύ πιο πέρα ​​από το γυμναστήριο. Τα slip-on sneakers που είναι τεράστια τάση για το φθινόπωρο συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα, από μια κομψή φούστα μέχρι ένα ωραίο δερμάτινο παντελόνι.

Κανόνας Νο12! Οι παστέλ αποχρώσεις είναι μόνο για την άνοιξη.
Break the rule! Αυτό δεν είναι σίγουρα αλήθεια αφού πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές τάσεις του  φετινού χειμώνα που θέλει τα πανωφόρια μας σε ροζ ή σε άλλες παστέλ αποχρώσεις.


Κανόνας Νο13: Το κόκκινο και το ροζ δεν ταιριάζουν.

Break the rule! Για κάποιο λόγο ο συνδυασμός αυτών των δύο αποχρώσεων απέκτησε μια κακή φήμη, όταν όμως συνδυάζονται κατάλληλα μπορούν πραγματικά να δείξουν αρκετά μοντέρνα και εντυπωσιακά. Για να το κάνεις σωστά διάλεξε μια καθαρή απόχρωση του κόκκινου και πρόσθεσε οποιαδήποτε απόχρωση του ροζ -από παστέλ μέχρι φούξια.

Κανόνας Νο14: Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει μια καμπαρντίνα. Ή μπαλαρίνες.
Break the rule! Αυτοί οι κανόνες της μόδας είναι τελείως ξεπερασμένοι πια. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που λέει πως κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην κατοχή της τα «κλασικά» στοιχεία που συνεχώς εμφανίζονται σε πρώτης ανάγκης λίστες της μόδας. Οι μπαλαρίνες δεν σου ταιριάζουν; Σπάσε τον «κανόνα» και φόρεσε τα φλατ που σου αρέσουν!




Κανόνας Νο15: Denim με denim δεν ταιριάζει
Break the rule! Tο πιο εύκολο τέχνασμα για να φορέσεις total denim look χωρίς να δείχνεις σαν να έχεις χάσει το δρόμο για το ράντσο:  Συνδύασε διαφορετικού χρώματος όπως ένα ανοιχτόχρωμο τζιν πουκάμισο με σκούρο τζιν παντελόνι ή ένα σκούρο denim jacket με ένα ξεθωριασμένο τζιν σορτς.


Plus 1: Οι κανόνες της μόδας πρέπει να ακολουθούνται και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη

Όπως βλέπεις δεν χρειάζεται. Φόρεσε ό, τι σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα!










σας γλυκοφιλώ
το βρήκα το διάβασα και το λάτρεψα στο πάντα ενημερωμένο και λατρεμένο






http://www.tlife.gr/Article/fashion-how-to/0-6-54159.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: