Σελίδες

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Λιακαδοημερολόγιο λίγες μέρες πριν την τρίτη προσπάθεια ΠανελλαδικώνΛίγες μέρες έμειναν για την αυλαία των πανελλαδικών και χιλιάδες μαθήτες θα ριχτούν στην μάχη για μια θέση σε πανεπιστήμια ...
Πφ! Πιστέψτε με δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 1990 και 1991 _ ναι κάνε τους υπολογισμούς_ Δεν κρύβω την ηλικία μου γατάκι _42 είμαι !!! και δεν τα έχω κλέψει_ ακόμη και στους τίτλους που θα διαβάσω αυτές τις μέρες στον Τύπο.

 Μετά λύπης μου διαπίστωσα πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στο τρόπο μάθησης στα ελληνικά σχολεία ...ζήτω η παπαγαλία! Το καλύτερο παπαγαλάκι _ όσο αφορά την 3η δέσμη_ για να μην παρεξηγηθώ_ θα μπει στην σχολή του! Επιτρέψτε μου τα θαυμαστικά γνωρίζω από σημεία στίξης και θέλω να δώσω εμφάσεις, για αυτό τα χρησιμοποιώ.Για αυτό δεν δυσκολεύτηκα να στρωθώ από την άποψη αυτή να διαβάσω. 


Μπράβο σε μια πρώτη διαπίστωση σε κάθε υπουργό παιδείας που για να α_διατηρήσει το σύστημα της παραπαιδείς που καλά κρατά με 450 ευρώ το μήνα η ταρίφα σε κάθε φροντηστίριο να σε προετοιμάσει_β να μην μάθει το ελληνόπουλο να σκέφτεται κριτικά και επομένως να γίνει σκεπτόμενος πολίτης.Τςτςτς μέγα λάθος για κάθε κυβέρνηση ασχέτου χρώματος να έχει σκεπτόμενους πολίτες . 

 Πάμε παρακάτω, στα δικά μας. Τα βιβλία παραμένουν από τα πιο κακογραμμένα σε όλη ίσως την Ευρώπη.Ειδικά της ιστορίας αν δεν ξέρεις και δεν έχεις διαβάσει ιστορία της Ελλάδας μετά την επανάσταση του 1821 μαύρο φίδι που σε έφαγε. Δεν είναι βέβαια εκείνο το ελεεινό μπλε βιβλίο και το κόκκινο που θυμόμαστε να παπαγαλίζουμε οι της γενιάς μου αλλά... Ένα μεγάλο αλλά γιατί το μόνο κεφάλαιο που καταλαβαίνεις τι λέει και μαθαίνεις Ιστορία είναι το κεφάλαιο της Επανάστασης του Θερίσου. Όσο αφορά τα άλλα μαθήματα αρχαία λατινικά έκθεση κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας και βιολογία γενικής παιδείας που επέλεξα απλά θέλουν διάβασμα.

Ναι θα σας αποκαλύψω ένα μεγάλο μυστικό ! Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας στο διάβασμα για τις εξετάσεις των πανελληνιών!!! Διάβασμα ουσιαστικό διάβασμα να καταλαβαίνεις όρους έννοιες γραμματική συντακτικό και πολλές επαναλήψεις. Δεν υπάρχουν ούτε μαγικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να θυμάσαι ούτε άλλα κόλπα.

Τι άλλο ανακάλυψα και έμαθα; Ναι είναι απαραίτητη η βοήθεια ενός φιλολόγου για περιπτώσεις όπως εγώ. Τι περίπτωση είμαι; Σίγουρα δεν είμαι διαταραγμένη _σε σχέση με ότι κυκλοφορεί εκεί έμαθα να με εκτιμώ_ και είμαι ένας άνθρωπος που ξαναπιάσε τα μαθήματα της δέσμης του συν 2 μετά από 20κάτι χρόνια και ναι η βοήθεια η καθοδήγηση ειναι απαραίτητη.Όμως δεν το έβαλα κάτω. Διάβασα πολύ αν σκεφτείς πως τελειώνω και τα ιεκ μου ως βοηθός βρεφονηπιοκόμου. Και επιμένω καθώς και την φετινή προσπάθεια μου την έχω υποσχεθεί σε 3 ανθρώπους και δεν μαρέζει να αθετώ κάτι που υπόσχομαι.

Η προσπάθεια η φετινή και ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναδώσω_ θα το κάνω όμως _ γίνεται συνειδητά. Το αποφάσισα όπως ξέρετε ήδη με την παρότρυνση δύο ανθρώπων καθηγητριών μου στο Ιεκ. Αυτές πίστεψαν σε μένα_ δεν με είχαν ξαναδεί και με γνώρισαν μέσα από την διδασκαλία την 3ωρη ή της 1 ώρας και έτσι ξεκινήσε η τιτάνια προσπάθεια μου _ εεε ας με θαυμάσω γιατί όντως αν το σκεφτείς θα δεις και εσύ πως είναι τιτάνια η προσπάθεια μου.


Γνωρίζω επίσης τι θέλω να σπουδάσω.Πάω λοιπόν στις 18 Μαίου συνειδητοποιημένη που θέλω να μπω είτε φέτος είτε του χρόνου.Νομίζω πως το μυστικό της επιτυχίας είναι και αυτό.Είναι αυτό. Να ξέρεις τι θες να κάνεις στην ζωή σου. Κάτι που είναι δύσκολο στα 18 και για αυτό αν κάποιοι φέτος δεν επιλέξατε να δώσετε εξετάσεις ή δεν τα καταφέρετε να ξέρετε πως έχετε όλη την ζωή μπροστά σας να δείτε τι θέλετε εσείς να κάνετε. Να αποφασίσετε τι θέλετε να σπουδάσετε για εσάς και όχι για τους γονείς σας ή τον θείο σας ή τον παπού σας ή τον μπατζανάκη σας!!!
Θα σου μιλήσω εκ πείρας. Πήγαινε δώσε γράψε. Περιμένε να δεις αν θα μπεις σε σχολή.Συμπλήρωσε όμως πρώτα τις σχολές που θες και όχι αυτές που θέλουν άλλοι.Μετά πάρε μια ανάσα. Ειλικρινά πάρε μια ανάσα και πήγαινε μια βόλτα. 
Μην ξανασυζητήσεις για το θέμα αυτό. Φτάνει!!! Αρκετή ψυχολογική μπαντόφλα έφαγες. Θες να κάνεις διακοπές θες να βρεις δουλειά θες να παντρευτείς_ αν και δεν στο συνιστώ το τελευταίο_ θα βαρεθείς μετά από λίγο.Αν δεν τα καταφέρεις χαμογέλασε. Ναι σου λέω χαμογέλασε. Η ζωή δεν σταματά!!!!
Δεν σταμάτησε η δική μου και άλλων ανθρώπων. Δες εναλλακτικές λύσεις όπως ναι ναι ναι τα δημόσια ιεκ. Εγώ φοίτησα στου Γαλατσίου και μόνο τα καλύτερα έχω να σου πω.Να μην δώσεις 7000 ευρώ δίδακτρα σε ιδιωτικά. Γιατί και καλή δουλειά δεν γίνεται, και προχειροδουλειές γίνονται_ έχω 3 ανθρώπους που έχουν εργαστεί σε δαύτα και μου το έχουν επιβεβαιώσει_ και οι καθηγητές των ιδιωτικών ιεκ είναι κακοπληρωμένοι και βαριούνται να κάνουν την δουλειά τους...

Αλλά το βασικό είναι_ και εδώ έρχεται το δεύτερο μεγάλο μυστικό_ πως η ζωή είναι όμορφή με και χωρίς πτυχίο. Και όταν δενείσαι 42 όπως είμαι γω έχεις όλη την ζωή σου να ξαναδώσεις! Γιατί να μην ξαναδώσεις; Αλλά να το θες πραγματικά και να επιλέξεις σχολές που θες ναι μεν αλλά και θα σου δώσουν μια ευκαιρία να βρεις δουλειά...μην με πεις τώρα θα γίνω δικηγόρος αν δεν έχεις έτοιμο γραφείο να αποκτήσεις με το κληρονομικό χάρισμα μια θέση εργασίας . Εκτός αν είσαι χομπίστας και γουστάρεις να το σπουδάσεις και μετά θα φας τα λεφτά του μπαμπά και του γκόμενου. 

Αυτά..
Ηθελα να τα μοιραστώ μαζί σου λιακάδα μου είτε δίνεις εξετάσεις είτε έχεις παιδί που δίνει ....


Η ζωή είναι όμορφη και είναι κει έξω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: