Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τα ημερολόγια μιας πριγκήπισας . ραντεβού με ένα τσιγγούνη.





  
Μετά από πολλές μέρες και νύχτες ερημίτισας,παίρνω την μεγάλη απόφαση.Σαν μια πιθανή απόγονο της Μπουμπουλίνας δέχομαι να βγω ραντεβού στα τυφλά.Ας όψεται που βαρέθηκα να μιλάω μόνο με τον μόνο αρσενικό της ζωής μου,τον γάτο μου.Πόσο μαστίγωμα να αντέξει το δόλιο για μια χρυσή κονσέρβα γκουρμέ πατέ σολωμού;
Η εμπειρία μου με έχει διδάξει απλά βήματα ασφαλείας για ραντεβού τυφλό όσο δεν πάει :συνάντηση έξω από το μαγαζί που θα φάτε πιείτε καφέ ποτό σούσι σουβλάκι,πάντα σχέδιο τηλεφωνικής διάσωσης από την κολλήτη σου πχ ανέβηκε η γιαγιά σου στα κεραμύδια και πάντα μα πάντα να έχεις μπικικίνια στο πορτοφόλι σου .Πότε δεν ξέρεις.
Το τελευταίο με έσωσε . 
Όλα καλά έως ανησυχητικά τέλεια στο ραντεβού.Μύτη στην θέση της,δεν έλλειπε κανένα δόντι, είχε όλα τα μαλλιά του, γεροδεμένος,μορφωμένος,με χιούμορ και ατάκα έξυπνη.Σκέφτηκα μήπως πεταχτεί ο Νίκος Μαστοράκης με μια κάμερα και ακούσω το αξέχαστο : smile είσαι στην Candit Camera.
Έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Βγάζει το πανάκριβο κινητό του παρακαλώ και αρχίζει : έφαγες μισή σαλάτα τσεκ,ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό το περισσότερο συ τσεκ,κακώς βέβαια γιατί το νερό της βρύσης είναι πιο καλό,το ψωμάκι του κουβέρ,τσεκ ...
Αρα αγαπημένη μου θα πληρώσω εγώ το ένα τρίτο του λογαριασμού γιατί δεν πήρα κυρίως γεύμα,έφαγα λίγη σαλάτα και καθόλου ψωμί.Οσο για το εμφιαλωμένο το ένα ποτήρι που ήπια κοστίζει 0,24 λεπτά.
Στήλη άλατος είναι πολύ λίγο να με χαρακτηρίσει, η λέξη κόκκαλο πολύ γλυκιά λέξη.Σίξυλη ναι,με αρέσει περισσότερο,μου ταιριάζει. 
Επειδή όμως είμαι λάτρης του αμερικανικού κινηματογράφου εφήρμοσα το κόλπο που κάνουν όλες οι ηρωίδες των κομεντί :έξοδος του πάλαι ένδοξου Μεσολογγίου από την πόρτα εξόδου της κουζίνας.
Ακόμη με ψάχνει και έμαθα πως ψάχνει το αριθμό φορολογικού μητρώου μου για να μου χρεώσει το μερίδιο μου. 

2 σχόλια:

Kelly Chatzidimitriou είπε...

Καλησπέρα με βραβείο από το blog μου !!!
http://amoderngreekwoman.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html

Φωτεινή Βλάση είπε...

Καλησπέρα συνάδερφε . πως σου φάνηκε το ραντεβού με τον τσιγγούνη?